КАЛЦИЕВ КАРБОНАТ

“ Ди Полимерс ” ЕООД е в тясно сътрудничество и е представител на компанията “ Calcit ” d.o.o. за България.


“ Calcit ” d.o.o. е един от водещите европейски производители на висококачествени пигмети, пълнители и гранули от калциев карбонат. Компанията е втория по големина производител на калциев карбонат, който се влага под формата на суспензия за производството на хартия. Различните продукти и цялостните технически решения намират широко приложение и в производството на пластмаси, бои, мазилки, във фармацефтичната промишленост и селското стопанство, при производството на съкло и много други.
Компанията разработва едни от най-чистите находища на калциев карбонат в Европа, като суровината се характеризира с висока натурална белота и отлични физико-химични и механични свойства.
Знанията и опита, натрупани в годините, както и непрекъснатия стремеж за развитие, сътрудничеството с извстни европейски университети и високото ниво на професионализъм превръщат компанията в един от европейските лидери в добива, преработката и производството на продукти от калциев карбонат.

Calcit d.o.o е сертифицирана по най-високите стандарти и притежава една от най-високотехнологичните лаборатории в този сектор. Компанията предлага на свойте контрагенти професионалното ниво на техническа поддръжка , което се осъществява чрез директи посещения на специалисти от централния офис в производствената единица.
Клиенти на Calcit d.o.o са едни от най-големите производители в различни индустрии в Европа. Увеличаващия се пазарен дял на компанията, както и отличните отзиви на контрагентите са най-доброто доказателство, че компанията изцяло изпълнява високите качествени изисквания и сигурност на доставките на нейните продукти до производители от такова ниво.
За повече информация за компанията, приложението на продуктите, както и технически спецификации може да посетите www.calcit.si